DOBRI PRIMERI ILUSTROVANIH VEBSAJTOVA

DOBRI PRIMERI ILUSTROVANIH VEBSAJTOVA

Marija Savić,

 

Jedan od trendova u veb dizajnu za 2017. godinu jesu i ručno crtane ilustracije. A kako to izgleda kad se sprovede u delo? Pogledajte nekoliko dobrih primera iz prakse.Trendove pokreću oni koji su izuzetni u svom poslu, a kada je u pitanju veb dizajn, dobitna kombinacija za uspešan i moderan vebsajt, između ostalog, jeste zajednički rad veb dizajnera i grafičkih dizajnera. Stoga smo pretražili internet u potrazi za dobrim primerima ilustrovanih vebsajtova. Ovo su samo neki od njih.

 

1. „DENISE CHANDLER”

Deniz Čendler je veb dizajner, i njen sajt dokazuje na koji je način moguće izdvojiti se od konkurencije. Iako je karijeru u veb dizajnu počela praveći sajtove u Vordu, nije bila zadovoljna rezultatima jer su bili preozbiljni i korporativni, i nisu ostavljali mesta njenoj kreativnosti.Ali, kada se otisnula u samostalno poslovanje, pustila je mašti na volju. Svesna je da se njen rad neće svideti svima, ali ga se ne odriče, jer samo tako ostaje zaista srećna što radi posao koji radi.

dobri-primeri-ilustrovanih-vebsajtova2 (1)

 2. „DOUDOU BLUES”

Dudu bluz je francuska priča za decu, a vebsajt koji je ilustruje zaista evocira prelepe dečje uspomene, dodatno potkrepljene bajkovitim crtežima i kombinacijom rukopisne i standardne tipografije.Posetite ovaj sajt i utonite u radost detinjstva, i upoznajte Jumu, Lea, Džimija, Zaka, Roberta, i ostale likove koji će vas za tili čas vratiti u detinjstvo.

 

dobri-primeri-ilustrovanih-vebsajtova4

3. „STUFF AND NONSENSE”

Vebsajt jednog od najboljih dizajnerskih studija u Ujedinjenom Kraljevstvu zaista i dokazuje zbog čega nosi tako laskavu titulu, a ilustracija na naslovnoj strani one malo starije posetioce podsetiće na šarm reklama za čaj Pg Tips koje su se emitovale od 50-ih godina prošlog veka do početka 2000.

 

dobri-primeri-ilustrovanih-vebsajtova5

 4. „POTTERMORE”

Ljubitelji Harija Potera sigurno će uživati u sajtu koji nudi mnogo širi pogled na priču koja je proslavila najpoznatije dete-čarobnjaka na svetu.Iako se sajt prvenstveno bavi predstavljanjem fantastičnih zveri iz sage o Hariju Poteru, osim toga nudi bogato i zanimljivo štivo svim ljubiteljima dela Džoane Rouling.

dobri-primeri-ilustrovanih-vebsajtova75. „PIGEON AND PIGEONETTE”

Vebsajt slikovnice Golub i golubica izdavačke kuće Začarani lav iz Njujorka predstavlja priču o velikom slepom golubu i prijateljstvu koje razvija s golubicom čija su krila toliko mala da ne može da leti.Posebnom uspehu ovog sajta doprinosi osećaj kao da zaista listate stranice slikovnice dok se krećete kroz sadržaj sajta.

dobri-primeri-ilustrovanih-vebsajtova10

By: Kvart

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.